091 201 5494, 098 474 911 info@centar-holly.com

Abhyanga masaža

Abhyanga odnosno nanošenje ulja na tijelo je jedan od jednostavnijih, ali vrlo moćnih ayurvedskih postupaka za održavanje zdravlja tijela.

Naime, mnogi ayurvedski liječnici povezuju primjenu ulja s ljubavlju prema sebi, onom koja širi toplinu i stimulira osjećaj ugode po cijelom tijelu. Možda se pitate što dobroga za svoje tijelo možete učiniti samo nanošenjem ulja? Na početku treba se prisjetiti da je koža najveći organ našeg tijela i da može izvrsno primiti sve učinke sadržane u ulju i učinkovito ih pretvoriti u ispravljanje neravnoteže doša u tijelu.

Tradicionalne prakse ayurvede:

 • Potiče sposobnost tijela za samoizlječenje
 • Terapija dodirom potiče našu hormonalnu ravnotežu
 • Stimulira živčani sustav
 • Povećava sjaj kože
 • Smanjuje suhoću kože
 • Djeluje protiv starenja kože (prisutnost vitamina E i drugih hranjivih tvari)
 • Smanjuje razinu mentalnog stresa i potiče dobar san
 • Pruža savršeno podmazivanje zglobova i tkiva
 • Povećava razinu izdržljivosti
 • Poboljšava cirkulaciju krvi
 • Detoksificira tijelo i pomlađuje ga

Abhyanga se može izvoditi kao samomasaža ili sa strane terapeuta ayurvedske masaže. Ona uključuje biljna bazna ulja specifična za pojedine doše što znači da je abhyanga praksa njihovo za balansiranje. Kaže se da je najmoćnija za osobe s Vata došom u neravnoteži.

Prema ayurvedi, redovita abhyanga masaža potiče sveukupno blagostanje i donosi bezbroj zdravstvenih dobrobiti. Praksa također duhovno obogaćuje i sredstvo je ljubavi prema sebi, brige prema sebi i povezanosti sa svojim fizičkim tijelom.

Dobrobiti Abhyange

Umiruje ŽIVČANI SUSTAV

Abhyanga je odlična za smirivanje cijelog živčanog sustava, a što češće se primjenjuje to će učinak biti veći. Možda ćete primijetiti opći osjećaj mira i spokoja. Abhyanga nam može pomoći da održimo više jasnoće i smirenosti ako se suočimo s teškim situacijama i odlukama.

Povećava razinu izdržljivosti i budnosti tijekom dana

Rezultat toga je što abhyanga potiče metabolizam, pomaže u njegovanju i obnavljanju tonusa kože i mišića, potiče rad unutarnjih organa i potiče sposobnost tijela da ispere i ukloni toksine.

PRUŽA Bolji i dublji san noću

Ako imate problema sa spavanjem, abhyangu je sjajno raditi neposredno prije spavanja.

POTIČE DetoksikacijU i zdravo upravljanje težinom

Masiranje toplim uljem pomaže otpuštanu toksina iz mekih tkiva u tijelu. Ako iskoristimo ovu dobrobit i pratimo je svakodnevnom tjelovježbom, tada abhyanga može podržati zdravo upravljanje tjelesnom težinom, osim što je učinkovita dnevna detoksikacija.

POKLANJA Više „Vašeg vremena“

Zanimljivo je i nIje slučajnost da sanskrtska riječ „sneha“ znači i „ulje“ i „ljubav“, budući da su svi učinci abhyange  – fizički, emocionalni i psihološki, slični njegovanju s ljubavlju.

Naručite se na Abhyanga masažu

Email
info@centar-holly.com
Telefon
091/2015494
098/474911
Lokacija
Samoborska 114, Zagreb